Inredning kontor

Specialinredning

Vi på Gate46 är väldigt glada och stolta över att vara en del i projektet när URW byggde sitt nya huvudkontor i Stockholm! Kontoret har ritats av arkitekterna Katarina Bukowski och Andreas Part från Part Bukowska Arkitekter. Vi på Gate46 har tagit fram all specialinredning som exempelvis receptionsdisken, köksön med inbyggd plantering, kapprummet med inbyggda nischer och gradängen.

  •  Katarina Bukowska, kan du berätta mer om det här projektet?

Vi hade i uppdrag att ta fram ett komplett koncept för material-, kulör-, lös och platsbyggd inredning samt belysning åt URW i centrala Stockholm. Den stora utmaningen låg i att skapa en arbetsmiljö med varierande lösningar. Det behövde bli en plats för sociala möten både för de anställda att mötas i igen men också för spontanare möten med kunder; en levande arbetsmiljö helt enkelt. Vi jobbade mycket med att rita speciallösningar för olika touch-down platser såsom en längre arbetsbänk invid fasaden, en sittgradäng i två nivåer som också kan användas vid events, bardiskar och kaffebar med integrerade laddplatser samt unika bänklösningar i korridorstråk med integrerade bord.

  • Hur har ni tänkt kring det nya kontorets inredning, färg och form? Berätta mer om materialval och lösningar!

Eftersom URW är ett företag inom Retail behövde vi spegla deras nytänkande kring de shoppingcenter de förvaltar samt givetvis med ett hållbarhetstänk. Vi tog fasta på att jobba med materialval och kulörer som skulle kännas urbana, pigga och hålla över tid. Flertalet mattor är av återvunnen nylon (econyl) samt att vi har ett återkommande inslag av terrazzo i inredningen som är ett material som består av trasiga kakelplattor, fragment av tegelstenar och takplattor som blandas med kalkbruk. Vi försöker ofta jobba med återkommande material i platsbyggda lösningar och skapar då ett koncept med en genomgående röd tråd. Vi har också tagit fasta på välvda/rundade former som kontrast till byggnadens rigida fasad och planlayout. De rundade formerna återkommer på flera ställen i de platsbyggda lösningarna samt även i hur mattorna är avpassade/skurna i kanten.

  • Vad har varit unikt med det här projektet?

En unik del har absolut varit kundens öppenhet och entusiasm kring våra idéer. Att de vågat färg och form och att de gått vidare med alla våra designidéer. Vi har haft ett fantastiskt samarbete genom hela processen med kunden, framförallt projektledaren Maria Ryall och teamet på Gate46 som har byggt och producerat våra platsbyggda lösningar. Det har varit en grymt välfungerande kommunikation och lösningsorienterad process där vi som arkitekter inte behövt göra avkall och utförandet har mött våra ambitioner!

David Gustafsson

Project Manager, Construction and Concept development

Kontakta oss

info@gate46.se

Hitta till oss
Gate46 Sverige

Lilla Bantorget 11
111 23 Stockholm
Sweden

 

© Copyright Gate46 AB. 2010-2024
Site by Sweet
`